Hoe het allemaal begon

Jaren geleden ben ik begonnen met mijn mineralen hobby. De start was voor mij meteen met fluorescerende mineralen toen mijn ouders me op een regenachtige dag meenamen naar een mineralen beurs in Zutphen die als hoofdthema fluorescentie had. Hier had ik (natuurlijk) nog nooit van gehoord en net zoals bij alle andere kinderen maakte het een magische indruk op me. Dit gevoel heeft me nooit losgelaten en mijn vader heeft toen ook snel een displaykastje voor mij gemaakt waarin een 8W Blacklight TL-buisje was gehangen. Op de beurs had ik hier mijn eerste stukjes fluorescerende stenen gekocht voor een paar gulden: Wernerite en Tugtupite. Dit laatste stuk is nog steeds een pronkstukje in mijn verzameling.

 

Uiteraard groeide de hobby en de 8W kast werd na verloop van jaren echt te klein en de UVC mineralen waren toch ook wel aantrekkelijk geworden om te displayen. Na enig speurwerk een 2-tal UVC 11W TL-buisjes gekocht en een 18W Blacklight lamp. De grootste speurtocht heb ik gehad naar het UV-filter. Via internet uiteindelijk en een aantal lange golf UV-filters en 1 kostbaar korte golf UV-filter uit Amerika heb laten komen. Erg spannend in die tijd, toen waren internetaankopen nog lang niet zo'n gemeengoed als nu en al helemaal geen internationale aankopen. Gelukkig werd ik toen goed geholpen en een week later had ik ze in huis.

 

Na enig knutselwerk had ik hem klaar: Mijn 1e zelfgebouwde UV-kast met UVC er in! Deze kast heeft me toen jaren plezier gegeven en heeft in de loop der tijd wat cosmetische veranderingen doorstaan. Jaren later besloot ik de hobby weer op te pakken en heb mijn 2e fluorescentie kast gebouwd op basis van een transilluminator (wordt gebruikt in laboratoria).

Hier ontstond ook het idee om de hobby een stap verder te brengen en een website te starten, Colorgems werd een feit.

 

Inmiddels levert Colorgems wereldwijd aan een grote groep enthousiaste fluorescentie verzamelaars en staan we graag klaar voor al uw vragen en wensen.

 

Kijk gerust even rond en als er vragen zijn dan beantwoorden we die graag

 

Hartelijke groet,

Wim Bruines